Voorstellen

Flow2Grow wordt gedreven door Helen Janssen. Zij werkt hierin samen met een netwerk van diverse specialisten.

Helen is gedurende 15 jaar actief geweest in het werkveld van werving en selectie bij Randstad en op het vakgebied marketing en communicatie bij USG Capacity. Hierin heeft zij gewerkt met diverse opdrachtgevers, teams, ZZP’ers en sollicitanten. Het gedrag van mensen in een groep is wat haar altijd heeft geïnteresseerd. Hoe werken mensen samen en houden ze ongewenste situaties in stand. Zij heeft hierin een passie voor het in beweging brengen van teams en individuen die willen werken vanuit hun talenten. Haar eigen pitch is:

Ik ben een enthousiaste loopbaancoach, studiekeuzecoach, adviseur en trainer met passie voor het in beweging brengen van mensen en teams die vanuit hun diepere drijfveren, intuïtie en talenten willen werken. Door goed te luisteren, oprechte interesse en mijn sociale- en analytische vaardigheden, kan ik anderen op een positieve manier beïnvloeden en een spiegel voorhouden vanuit oprechtheid, begrip en met sensitiviteit.

Verbindingen maken tussen mensen is haar kracht. De verbinding maken van professionals met zichzelf en hun kwaliteiten en van daaruit de verbinding naar hun rol in een team. Wat is de motivatie en zijn de drijfveren van mensen. Hoe kun je beweging creëren in samenwerking en zorgen voor verankering. Hiervoor heeft zij een creatieve, maar vooral praktische methodiek ontwikkeld om mensen en teams te ondersteunen in hun ontwikkeling richting meer succes.

Zij werkt vanuit een gezellige tuinkamer in Nootdorp. Goed bereikbaar voor mensen uit de omgeving van Nootdorp-Pijnacker, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Voorburg, Rijswijk, Den Haag en Zoetermeer.

Op loopafstand van de randstadrail Rotterdam – Den Haag.

Tijd verander je niet, maar verander je wel op tijd?

~ Helen ~

Missie

Mensen en teams in beweging brengen door ze te laten werken vanuit hun talenten (Flow) en door zichtbaarheid en onderscheidend zijn te groeien naar succes (2Grow).

Flow2Grow richt zich op de ontwikkeling van mensen en teams richting meer succes.

Loopbaancoaching en ZZP-coaching: Hierin werken we met een creatieve en praktische methodiek welke ik gebaseerd op diverse theorieën, waaronder ‘Het Merk IK’.

Teamcoaching: Aan de basis hiervan werken we met het model van Lencioni,  ‘de 5 knelpunten van teamwork’ waarbij wij het model gebruiken met positieve termen.

Schermafbeelding 2014-06-24 om 16.30.32

  • Zonder vertrouwen
  • Geen goede discussie communicatie confrontatie
  • Zonder goede communicatie geen betrokkenheid
  • Zonder betrokkenheid geen verantwoordelijkheid
  • Zonder verantwoordelijkheid geen resultaat

De lagen van de pyramide lopen min of meer synchroon met de bekende teamontwikkelingsfasen van Tuckman:

Formingfase; Vertrouwen

Stormingfase; Communicatie

Normingfase; Betrokkenheid

Performingfase; Verantwoordelijkheid

Door toepassing van de pyramide van Lencioni in combinatie met de kennis van de teamontwikkelingsfasen kun je duidelijk een beeld laten zien waar het team staat in zijn ontwikkeling en wat nodig is om naar de volgende fase te groeien.

Visie

In diverse branches worden mensen ontslagen en verdwijnen functies door automatisering. Op een andere manier leren naar je talenten te kijken en deze onder de aandacht te brengen.

Door de huidige economische ontwikkelingen met bezuinigingen op personeel, ontstaan teams die effectiever moeten gaan samenwerken, zelfsturende teams.

Effectieve teams kenmerken zich door:

  • Een gezamenlijke visie en gemeenschappelijke, gedeelde teamdoelen.
  • Cocreatie: denken en handelen vanuit het geheel in plaats van alleen het eigen gebied
  • Constructieve onderlinge communicatie; meedenken, onderling feedback geven en vragen
  • Elkaar aanspreken op verantwoordelijkheden en onderlinge afspraken.

Als rode draad daarbij het nieuwe leren, waarbij reflectie op het eigen handelen tijdens het werk belangrijker wordt en er een betere transfer en borging is van opleidingsinspanningen.

Teams ontwikkelen zich op een eigen manier, waarbij ieder team anders is en een eigen behoefte heeft. Flow2grow richt zicht op de fase waarin het team zich bevind en biedt een ontwikkelpad aan naar de volgende fase. Vanuit een netwerk wordt hierin samengewerkt met diverse specialisten, zodat er op maat een ontwikkeltraject gemaakt kan worden voor een team.