Arbeidsmarkt in de 21e eeuw

Over twintig jaar heeft nog maar 35% van de beroepsbevolking een vaste baan. Freelancen en deeltijdwerken vieren dan hoogtij en status wordt ontleend aan kennis. ‘Job polarization’ neemt toe. De boven- en onderkant van de markt houden werk maar de middenklasse heeft het moeilijk. Het zullen enkel nog de extremen zijn die overblijven. 

Werken aan 2de en 3de carrière

Laagbetaalde jobs aan de ene kant omdat het niet rendabel is deze te vervangen en zeer hoog betaalde jobs aan de andere kant, omdat de mens hier nog steeds een voordeel heeft op de machine en dus beter presteert.

Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten is het belangrijk om levenslang te leren. De jonge studenten van nu zullen van hun 25ste tot en met hun 75ste gaan werken. In die vijftigjarige periode zijn er wel twee of drie verschillende carrières mogelijk. Werken aan een tweede of derde carrière wordt normaal.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers staat inmiddels hoog op de agenda van werkgevers. Vroeger betaalde een werkgever alleen voor een opleiding in het vakgebied waarin iemand werkzaam was. Straks betaald een moderne werkgever voor een opleiding die ruimte geeft een tweede of derde carrière te realiseren. Dit gaat de nieuwe trend worden volgens kenners in de arbeidsmarkt. Vasthouden aan oude ankers is niet in het belang van werknemers. Proactief investeren in een leven lang leren wel.